Без категорії

Санаторій «Садгора» перепрофілюють. Що буде замість медзакладу

Головний державний санітарний лікар України приїхав на Буковину, аби вирішити питання перепрофілювання колишнього дитячого протитуберкульозного санаторію.

Дитячий протитуберкульозний санаторій «Садгора» у Чернівцях перепрофілюють у Центр надання соціальних послуг. Заклад реформують упродовж трьох років. Про це повідомив під час брифінгу у Чернівцях головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Місцева влада ухвалила рішення переформатувати протитуберкульозний санаторій, у якому не проходило лікування туберкульозу, в центр соціальних послуг. Його будуть фінансувати із соціальних пакетів і там надаватимуть соціальну підтримку, зокрема дітям, батьки яких хворі на туберкульоз».

За словами Віктора Ляшка, співробітникам санаторію запропонували роботу в інших медзакладах. Після створення Центру з надання соцпослуг їм запропонують перейти назад туди на роботу.

Також Віктор Ляшко зазначив, що МОЗ оцінив ситуацію щодо боротьби з коронавірусом у Чернівецькій області позитивно. 

«Ситуація з коронавірусом на Буковині стабілізувалася на високих рівнях, і немає зростань. Тести проводять сьогодні на сьогодні, але захворюваність ще велика», — сказав він.

Він зазначив, що МОЗ бере за приклад Чернівецьку область у роботі з контактними хворими. Адже тут напрацьована система, яка дала свій результат.

Також головний санітарний лікар заявив, що в Україні буде діяти поділ на епідемічні рівні небезпеки, поки не з’явиться специфічна терапія та вакцина.

«Це ефективний метод, який працює і там, де дотримуються епідемічних норм, результат є уже після тижня введення обмеження. Іншої дієвої профілактики сьогодні не існує, тому доведеться певний час жити в таких умовах».

 

Коментарі