Новини

МАУ дозволяє деяким пасажирам не вдягати маски: які ще зміни правил польоту ввела компанія

Авіакомпанія також заборонила вдягати респіратори з клапаном. Діти від шести років зобов’язані перебувати у масках під час польоту.

З 12 жовтня Міжнародні авіалінії України дозволить не використовувати маски пасажирам, якщо за станом здоров’я їм не можна цього робити. Зокрема, якщо вони мають проблеми з диханням.

Про це повідомила пресслужба МАУ.

Однак таким пасажирам обов’язково потрібно мати при собі довідку від лікаря та негативний ПЛР-тест на COVID-19, отриманий не раніше, ніж за 48 годин до вильоту рейсу.

Документи потрібно надавати під час реєстрації або ж посадки на борт літака.

У компанії також зазначили, що носіння захисних масок є обов’язковим для всіх пасажирів від шести років. Але компанія заборонила носити респіратори з клапаном видиху, бо через нього однонаправлено виділяється біологічний матеріал, що може містити збудник інфекції.

Авіакомпанія орієнтується на стандарти та процедури безпеки ВООЗ, Міжнародної організації повітряного транспорту, Європейського агентства авіаційної безпеки, Європейського центру профілактики та контролю захворювань, а також Міністерства охорони здоров’я України та Державної авіаційної служби.

Нагадаємо, не всі країни дозволяють в’їзд українцям. Тому Міністерство закордонних справ створило інтерактивну мапу, на якій можна подивитися, яку країну українці можуть відвідувати та за яких умов.

Коментарі