Новини

Сьогодні до Коровії запустять пробний тролейбус із Чернівців

Це пробний маршрут, тому їхати тролейбус буде без пасажирів.

Фото ілюстративне

Сьогодні о 15:00 із Чернівців до села Коровії запустять пробний тролейбус.

Як повідомив у коментарі «Шпальті» в.о. начальника Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк, «рогатий» поїде без пасажирів.

«Тролейбус поїде «порожняком». На ньому буде спеціальна табличка. Потрібно спочатку подивитися, чи потягне він той підйом до Коровії. Ще рано про щось зараз говорити, оскільки тролейбуси, які мають туди курсувати, ще не закупили», – каже Михайло Олексюк.

Також він зазначив, оскільки до Чернівецької об’єднаної територіальної громади входять населені пункти Чернівці, Чорнівка та Коровія, то вартість проїзду буде тією ж, що і в інших тролейбусах, які курсують у межах міста.

Про рентабельність цього маршруту говорити ще зарано. Хоча, як зазначив Михайло Олексюк, якщо пасажирами будуть переважно пенсіонери, то витрати ляжуть на «плечі» Чернівецької міської ради.

Секретар мерії Василь Продан розповів, що тролейбус курсуватиме від АЗС у селі Коровії через вулицю Головну в Чернівцях, а далі – за маршрутом тролейбуса №6 (через вулиці Комарова, Героїв Майдану до Соборної площі).

 

Коментарі