Новини

Продан і Хочь зняли свої кандидатури з виборів мера Чернівців: чому

Секретар Чернівецької міської ради та Почесний консул Латвійської Республіки в Чернівецькій області відмовилися балотуватися на посаду міського голови.

6 жовтня Почесний консул Латвійської Республіки в Чернівецькій області Ілля Хочь зняв свою кандидатуру з виборів мера Чернівців. 

Про це він повідомив журналістам «Шпальти»:

«Я справді хотів бути мером, однак мені зателефонували з посольства і пояснили, що небажано поєднувати мою дипломатичну діяльність з обов’язками голови міськради, це порушує дипломатичні норми. Я все зважив і розумію, що зараз є кому боротися за крісло мера, а дипломатичні зв’язки нашому місту потрібні не менше. Тому і зняв свою кандидатуру з виборів. Так, залишаюся Почесним консулом Латвії».

Фото із фейсбуку Іллі Хоча

Ілля Хочь наголосив, що ще рано думати, чи буде він іти на наступні вибори, бо все залежить від бажання чернівчан.

«Мені потрібно приносити користь, в іншому випадку я не бачу логіки кудись балотуватися. Звісно, можливо, візьму участь у наступних виборах, але якщо цього захочуть самі містяни. Знаєте, ото як у древньому Новгороді: якщо громада прийде і скаже, що я потрібен, я піду», — жартує Ілля Хочь.

Також свою кандидатуру у мери Чернівців зняв секретар міської ради Василь Продан.

Фото з телеграм-каналу Олексія Каспрука

Він розповів «Шпальті» про рішення «відкликати» свою кандидатуру. Каже, що не встигатиме виконувати обов’язки секретаря міськради, якщо візьме участь у виборчій гонитві.

«Ситуація в місті, коли є чотири заступники, троє з них ідуть на вибори, а один хворіє на COVID-19, не надто втішна. Більшість керівників департаментів та депутатів так само завантажена виборами, а з кимось треба й працювати. Не потрібно бути мером, аби зробити щось для міста, варто просто добре виконувати свої обов’язки на власній посаді. Я не був мером, та гадаю, що для Чернівців зробив немало. Тому вирішив відмовитися від участи у виборах і сконцентруватися на підготовці до зими, також розпочато багато робіт і комусь доведеться їх завершити. Вибори ж не тривають три тижні, вони йтимуть вдвічі довше, бо буде ще другий тур, я гадаю, залишати місто без керівництва на шість тижнів — це неправильно», — каже секретар.

Так, за крісло міського голови на виборах 25 жовтня поборються 14 кандидатів: Роман Клічук, Віталій Михайлішин, Віталій Другановський, Юрій Бурега, Руслан Цаплюк, Сергій Качмарський, Олексій Каспрук, Юрій Ковалець, Олександр Фищук, Василь Дутчак, Михайло Яринич, Галина Жук, Володимир Дідух-Кобзар, Василь Максимюк.

 

Коментарі