Новини

Українці зможуть реєструвати народження дитини в «Дії»: які ще новинки презентував застосунок

У додатку з’явилося чимало нових послуг: окрім довідки про народження та місця реєстрації дитини, там можна буде перевіряти штрафи водіїв. Незабаром лікарняні також можна буде перевести в електронний вигляд.

Міністерство цифрової трансформації спільно з Мінохорони здоров’я запустили електронну довідку про народження дитини та повністю перевели сервіс «е-Малятко» в онлайн. А в застосунку «Дія» тепер можна реєструвати місце проживання дитини до 14 років.

Про це стало відомо під час презентації нових сервісів та цифрових послуг Дія Саміт.

«Спільно з Міністерством охорони здоров’я та Національною службою здоров’я України ми запустили модуль електронних медичних висновків в системі e-Health. І відсьогодні в Україні запрацював перший електронний висновок про народження дитини», — зазначив перший заступник очільника Мінцифри Олексій Вискуб.

Він каже, що до кінця року Мінцифри спільно з МОЗ переведуть в електронний вигляд лікарняні та запустять в електронному вигляді лист непрацездатности. Олексій Вискуб додав: у майбутньому всі медичні довідки замінять на електронний медичний висновок — відповідний запис в електронній системі e-Health.

Щодо реєстрації місця проживання дитини до 14 років — послуга поки доступна лише в Києві та Харкові, однак до кінця року послуга буде доступною по всій країні.

Нині у додатку «Дія 2.0» доступні довідка внутрішньопереміщеної особи, картка платника податків, а незабаром з’явиться функція передачі права на керування авто, тому технічним паспортом можна буде поділитися в особистому кабінеті. У додатку кермувальники зможуть перевіряти наявність штрафів за порушення ПДР і оплачувати їх одразу ж у «Дії».

Ба більше, тепер є можливість шерити документи. Це можна робити через телефон, зокрема в «Укрпошті» та на «Новій пошті».

Нагадаємо, тепер через «державу в смартфоні» можна відкрити рахунок у Монобанку та ПриватБанку.

Коментарі