Новини

Пологи в Україні з 2021 року будуть коштувати від 36 тисяч гривень, — Степанов

Вартість буде змінюватися залежно від складности випадку. Гроші лікарням виплачуватиме держава.

Фото Jonathan Borba, unsplash.com

Міністерство охорони здоров’я з 2021 року планує збільшити тариф на медичну допомогу під час пологів. Вартість буде змінюватися залежно від складности випадку.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу 30 вересня, передає Українська правда.

Тепер тариф буде від 35 972 до 194 489 гривень. Гроші лікарням виплачуватиме держава.

«У нас одним із пріоритетів є надання медичної допомоги в повному обсязі під час пологів 100% наших громадян, які народжують. По-перше, ми збільшуємо ставку фінансування під час пологів. По-друге, з наступного року ми вводимо додаткові коефіцієнти: у нас є звичайні пологи, а є пологи з ускладненнями. Тоді треба більш кваліфікована, більш спеціалізована медична допомога», — сказав Степанов.

За його словами, також звернули особливу увагу на важливу кваліфіковану медичну допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках.

«Це коли дитина народжується з малою вагою і потрібно її рятувати, потрібно, щоб їй було надано в повному обсязі цю медичну допомогу. Більше того, там досить дорогі ліки, яких вимагає ця дитина. І ми це теж прорахували», — додав міністр.

Степанов також зазначив, що МОЗ передбачає 270 тисяч пологів на рік.

Раніше ми писали про те, що в Україні замість 5 тисяч гривень у пологовому будинку мами будуть знову отримувати «пакунок малюка». У ньому буде все необхідне для немовлят.

Коментарі