Новини

Новий поділ на карантинні зони. Чи є зміни на Буковині

У Чернівецькій області змін у карантинному зонуванні немає. 

Gabe Pierce, Unsplash

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

На ньому погодили нове епідемічне зонування, що почне діяти з 5 жовтня. Про це повідомив Міністр Кабміну Олег Немчінов. 

Варто зазначити, що у Чернівецькій області змін у карантинному зонуванні немає. Так, міста Чернівці та Новодністровськ, а також Вижницький, Герцаївський, Глибоцький, Заставнівський, Кельменецький, Кіцманський, Новоселицький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони Чернівецької области залишилися у помаранчевій зоні.

В Україні у «червоній» зоні будуть Тернопіль та Канів (Черкаська область).

Серед обласних центрів у «помаранчевій»: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Полтава, Суми, Харків, Хмельницький та Чернівці.

У «жовтій»: Київ, Кривий Ріг, Житомир, Запоріжжя, Одеса, Рівне, Херсон, Черкаси та Чернігів.

Раніше ми писали про те, що в Україні два дні поспіль фіксують антирекорд випадків COVID-19. Станом на 1 жовтня коронавірус підтвердили у 4069 людей.

Нагадуємо, які правила діють у зонах

У «зеленій» зоні діють мінімальні обмеження, а саме: обов’язкова маска в приміщеннях і громадському транспорті; проведення масових заходів з обмеженням на одну людину на 5 квадратних метрів; перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

У «жовтій» зоні діють усі обмеження «зеленої», а також забороняють відвідування установ соцзахисту, де перебувають люди похилого віку.

У «помаранчевій» зоні діють усі обмеження «зеленої» та «жовтої» зон, а також забороняють роботу хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів і обмеження масових заходів із розрахунку на одну людину на 20 квадратних метрів і не більше 100 людей.

У «червоній» зоні закривають усі торгово-розважальні центри, кафе і ресторани. Також припиняють роботу громадського транспорту. Місцева та центральна влади можуть вирішити закрити заклади освіти. Крім того, в «червоній» зоні забороняють посадку на пасажирські потяги й висадку з них, за винятком якщо поїзд їде через цей населений пункт транзитом.

Коментарі