Новини

Зеленський оголосив 26 вересня днем жалоби в Україні через катастрофу літака Ан-26 на Харківщині

Усі розважально-концертні заходи повинні скасувати, а до програм теле- й радіопередач – внести відповідні зміни.

Фото dsns.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про оголошення в Україні 26 вересня днем жалоби за загиблими в катастрофі Ан-26 поблизу Чугуєва на Харківщині.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

 «У зв’язку з трагедією, що сталася внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під час планових навчальних польотів 25 вересня 2020 року поблизу м. Чугуєва Харківської області та призвела до загибелі військовослужбовців Повітряних сил Збройних сил України, з метою вшанування пам’яті загиблих постановляю: оголосити в Україні 26 вересня 2020 року днем жалоби», – йдеться в документі.

У день жалоби на всій території України має бути приспущений Державний прапор на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Усі розважально-концертні заходи мають бути скасовані, а до програм теле- й радіопередач – внесені відповідні зміни.

«Ми вже будемо думати над допомогою рідним, сім’ям загиблих хлопців та екіпажу», – зазначив Володимир Зеленський.

Також президент додав, що він хоче отримати від відповідних фахівців інформацію про склад і технічний стан всієї військової техніки, яка перебуває на озброєнні в Україні.

Нагадаємо, у Чугуєві Харківської области ввечері 25 вересня впав і загорівся військовий літак АН-26. На борту перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил імені І. Кожедуба. Усього загинуло 23 людини, 1 особа постраждала, пошуки трьох тривають.

Станом на 12:15 на місці авіакатастрофи знайдено тіла 25 загиблих осіб. Одна особа померла у лікарні та одна травмована (перебуває у лікарні).

 

Коментарі