Новини

Авіакатастрофа військового літака АН-26 із курсантами на борту на Харківщині: що відомо

Знайдено тіла 22 загиблих, дві людини постраждали, тривають пошуки ще трьох осіб.

Фото dsns.gov.ua

У Чугуєві Харківської области ввечері 25 вересня впав і загорівся військовий літак АН-26. На борту перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил імені І. Кожедуба.

За інформацією пресслужби ДСНС України, у літаку було 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Знайдено тіла 22 загиблих, 2 людей постраждали, тривають пошуки ще трьох.

Як повідомляє пресслужба відомства, станом на ранок 26 вересня на місці авіаційної катастрофи у Харківській області від ДСНС залучили 62 осіб та 10 одиниць техніки. Також працюють психологи ДСНС. Тривають пошуки трьох людей.

Розслідувати катастрофу військового літака Ан-26 під Чугуєвим на Харківщині буде спеціальна комісія, яку очолить віцепрем’єр Олег Уруський.

«ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України). Слідчі та експерти Нацполіції залучені до проведення розслідування», — йдеться у повідомленні пресслужби ДСНС України.

За попередніми даними Офісу генпрокурора, приблизно о 20:50 поблизу м. Чугуєва під час заходу на посадку літак АН-26 ЗС України втратив керованість та впав біля автомобільної дороги.

Станом на 10:50 особа, яка внаслідок авіаційної катастрофи перебувала у лікарні у вкрай важкому стані, померла.

Всього загинуло 23 людини, 1 постраждала, пошуки трьох осіб тривають.

 

Коментарі