Новини

У Чернівцях запускають новий безготівковий спосіб оплати проїзду у тролейбусі

Чернівчани, які завантажили додаток, зможуть отримати п’ять безкоштовних поїздок у громадському транспорті.

Незабаром у Чернівцях почнуть тестувати Bluetooth-систему як безготівковий спосіб оплати проїзду замість купівлі паперових квитків.

Про це 24 вересня повідомила пресслужба тролейбусного управління.

«Уже восени цього року всі пасажири тролейбусів зможуть сплачувати за проїзд безконтактно, зокрема за допомогою мобільного додатку EasyWallet. Це дуже зручно, а головне – безпечно під час епідемії коронавірусу. Пасажиру не потрібно шукати паперові гроші, а достатньо завантажити застосунок EasyWallet на смартфон, зареєструватися, ввімкнути Bluetooth та сплатити за проїзд. Датчики, встановлені в середині салону, зчитають інформацію та з легкістю здійснять оплату», – каже заступник чернівецького міського голови Володимир Середюк.

Підтвердження про купівлю квитка одразу надходить на телефон пасажира і його можна показати на екрані. Тому контролер легко зможе перевірити, чи здійснена оплата. Додатково квиток валідувати не потрібно.  

Співвласник фінтех-компанії EasyPay Олексій Авраменко каже, що застосунок допоможе місту: по-перше, відсутність готівки може знизити ризики захворюваности. По-друге, міська влада зможе легко рахувати пасажиропотік та керувати ним. А ще – сплата за проїзд через додаток значно підвищує рівень фінансової грамотности населення.

«Так, статистика EasyPay доводить, що пасажири, які сплачують за проїзд безготівково, з часом починають використовувати технологічні платіжні засоби і для інших платежів. А це безпечно, комфортно та зручно», — каже розробник.

До речі, компанія EasyPay дарує чернівчанам п’ять безкоштовних квитків на проїзд у тролейбусі. Потрібно встановити EasyWallet і квитки опиняться у вашому телефоні.

Завантажити додаток EasyWallet можна тут.

Коментарі