Новини

До кінця осени Ryanair не штрафуватиме пасажирів за перебронювання квитків

Запит на зміну квитка авіакомпанія повинна отримати не менше, ніж за 7 днів до початкового часу вильоту.

Фото Oscar Nord, Unsplash.com

Малокошт Ryanair скасував плату через зміну квитка за всіма новими бронюваннями, які зроблять цьогоріч у жовтні та листопаді. Про це повідомляє avianews.com.

Так, якщо пасажир не зможе вилетіти через заборону влади або ж захоче змінити квиток з інших причин, він може зробити це безкоштовно. Однак за умови, що новий рейс відбудеться не пізніше 21 березня 2021 року.

Запит на зміну квитка авіакомпанія повинна отримати не менше, ніж за 7 днів до початкового часу вильоту. В іншому разі Ryanair використовуватиме стандартні правила. Вони передбачають штраф від 35 до 95 євро за кожен переліт.

«Тимчасова відмова від стягнення штрафу з боку Ryanair не звільняє пасажира від можливої ​​доплати різниці тарифів, коли новий квиток коштує дорожче старого», — мовиться у повідомленні.

Такі нововведення застосують лише тоді, коли пасажир добровільно змінює бронювання. А якщо авіакомпанія змінить розклад або скасує рейс, пасажирові повністю повернуть сплачені кошти або ж безкоштовно перебронюють без оплати різниці тарифів.

Лоукостер також скасував майже всі авіарейси до України у другій половині вересня.

Компанія поки не анонсувала скасування рейсів, однак у системі бронювання з 15 по 29 вересня майже всі вони відсутні.

Так, неможливо забронювати рейси до Польщі, Німеччини, Угорщини, Австрії та Італії.

Заплановані тільки два рейси з Києва до Кіпру на 20 і 27 вересня, а також декілька до Іспанії (Барселона, Валенсія, Мадрид) та до Лондона і Манчестера.

Зі Львова, Одеси, Харкова та Херсона, куди літає Ryanair, рейсів у цей період взагалі немає.

Нагадаємо, іноземці не зможуть в’їхати в Україну до 28 вересня. Таке рішення 26 серпня ухвалив Кабінет Міністрів України.

Коментарі