Новини

Тролейбусне управління відновлює пільговий проїзд: кого перевозитимуть за зниженими тарифами

Для школярів організують додаткові рейси, пільговики інших категорій зможуть також скористатися дотаціями, а в транспорті діятимуть карантинні обмеження.

Тролейбусне управління Чернівців відновить проїзд за зниженими тарифами для школярів, студентів та інших пільговиків. Про це у коментарі «Шпальті» розповів виконувач обов’язків начальника Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк:

«З понеділка ми вже відновили проїзд зі знижкою для школярів. Ті платять гривню. Студенти ж за наявности квитка, що засвідчує їхній статус, платитимуть за проїзд 3. Інші непільгові категорії населення повинні сплачувати 5 гривень за проїзд».

Також у місті побільшає рейсів лише для школярів та їхнього супроводу. До цього таким чином працював один тролейбус за 2 маршрутом (Гравітон – кінотеатр «Чернівці»). Він виїжджав о 07:45.

«На таких маршрутах працюють ті ж тарифи: для школярів — 1 гривня, студентів — 3 та 5 гривень — для непільгових пасажирів. Відзавтра ми практикуватимемо таку модель роботи на інших маршрутах. Тож завтра о 07:45 на маршруті №6 (Південно-Кільцева верхня) та з нижньої Південно-Кільцевої виїдуть тролейбуси з табличкою «Діти». Ми хочемо побачити, чи доцільно це. Ми знімемо цей рейс з основного. Водій збере дітей та супровідних осіб, довезе їх до Соборної площі, тоді зніме табличку і набиратиме інших містян», — пояснює Михайло Олексюк.

Також сьогодні виконком ухвалив рішення, яке дозволяє перевозити представників усіх пільгових категорій. Таким буковинцям кондуктори видаватимуть спеціальні квитки з написом «Пільга». Кількість таких талонів фіксуватимуть кондуктори у звітних касових листах.

«Для цього управління праці повинно відновити договір із нашим підприємством. Якщо ми підпишемо угоду завтра, то такі перевезення розпочнуть із четверга, а якщо у четвер — то з п’ятниці», — додає виконувач обов’язків директора.

Втім, пільговики не зможуть користуватися послугами громадського транспорту позачергово. Так вирішили для того, аби інші містяни, які забезпечують життєдіяльність міста, змогли вчасно потрапити на роботу.

Михайло Олексюк закликав пенсіонерів та інших пільговиків планувати свої поїздки з 10 ранку до 5 вечора.

У всіх згаданих тролейбусах діятимуть карантинні обмеження: масковий режим та заповнення лише сидячих місць.

Коментарі