Новини

Мінцифра відкрила дані Реєстру будівельної діяльности. Як він працює

Вся дані реєстру актуальні, структуровані та захищені від несанкціонованих змін. Їх оновлюватимуть щотижня.

Міністерство цифрової трансформації відкрило дані про декларативні та дозвільні документи з Реєстру будівельної діяльности, який запрацював на початку липня в межах реалізації Єдиної державної електронної системи в галузі містобудування.

Про це 21 вересня повідомив віцепрем’єр-міністр міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Багато вже писав про хабарі на будівельному ринку і про найбільш корумповану структуру — ДАБІ. Але сьогодні маю гарні новини. Відкриваємо дані про декларативні та дозвільні документи з Реєстру будівельної діяльности, який запрацював на початку липня в межах реалізації Єдиної державної електронної системи в галузі містобудування України», — написав міністр на своїй сторінці у фейсбуку.

Він додав, що за два місяці роботи опублікували дані вже понад 27 тисяч декларативних та дозвільних документів. У новому реєстрі даних розширили перелік полів, де вказана інформація, яка раніше була доступною лише на папері. Розмістили також унікальні ідентифікатори, що прив’язують до об’єкта будівництва всі дозвільні документи. А всі дані опублікували з координатами, що дає змогу точно виявити об’єкт будівництва.

Всі дані актуальні, структуровані та захищені від несанкціонованих змін. 

Інформацію щотижня публікуватимуть у текстовому форматі Json.

Дані реєстру можна подивитися тут.

Коментарі