Новини

Чернівці пройдуть перевірку на інклюзію: що інспектуватимуть

За результатами ревізії місцева влада отримає рекомендації з покращення життя маломобільних людей міста.

22-24 вересня координатори Доступно.UA та місцеві волонтери перевірятимуть доступність Чернівців для маломобільних груп населення. Про це стало відомо у фейсбуку.

«За результатами перевірки місцева влада отримає рекомендації з поліпшення, доступні локації матимуть змогу потрапити на мапу та у мобільний додаток TosMap, отримають наліпки #ДоступноРекомендує, місто отримає свій бал у рейтингу доступності «Тостер», ми опублікуємо звіт з перевірки доступності Чернівців у блозі та наших соцмережах», — йдеться у дописі.

Організатори закликають небайдужих долучитися до перевірки Чернівців на безбар’єрність. Для цього необхідно заповнити заявку волонтера за посиланням

Проінспектують інфраструктурні об’єкти (транспорт, наземні переходи, перехрестя, тротуари, велодоріжки), комерційні локації (аптеки, заклади харчування, супермаркети) та адміністративні об’єкти (вокзали, міська рада, ЦНАП, пошта та лікарня).

«Громадська організація Доступно.UA протестувала на інклюзивність більше 20 міст України. За 2019-20 рік проєкт “Тостер” перевірив центри 10 міст на відповідність державним будівельним нормам. З результатів перевірок ми оприлюднили загальний рейтинг доступности», — додають ініціатори.

Оновлений рейтинг з результатами перевірки Чернівців презентують у листопаді 2020 року.

Перевірку Чернівців здійснять за підтримки Європейського фонду за демократію.

Контакти:

[email protected]

0975974567 (Таня — координаторка), 0633833797 (Настя — комунікаційниця).

Коментарі