Новини

Школи та дитсадки можуть працювати. Кабмін змінив критерії щодо «червоних» карантинних зон

Уряд визначив критерії встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки та змінив вимоги до «помаранчевого».

Сьогодні, 16 вересня, Кабінет Міністрів під час засідання змінив критерії віднесення регіонів до «червоної» зони, передає Еспресо TV.

За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, зміни полягають у тому, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки будуть встановлювати, якщо завантаженість більше 70% ліжок у закладах охорони здоров’я регіону буде більше п’яти днів поспіль. А також у разі перевищення середнього по країні рівня захворюваности на COVID-19 більше, ніж у п’ять разів.

Рішення про протиепідемічні обмеження та їхньої кількости у «червоній» зоні ухвалюватиме державна та регіональна комісія ТЕБ та НС.

«Це може бути одномоментне закриття всіх закладів сфери чи поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводять до спалахів хвороби», — додав Максим Степанов.

Міністр охорони здоров’я також зазначив, що у «червоній» зоні дозволяють роботу шкіл та садків. Відвідування закладів освіти в усіх зонах заборонятимуть тоді, коли на самоізоляцію відправлять більше 50% класів. Повну заборону роботи освітніх закладів у регіонах із «червоним» рівнем прийматимуть лише спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС.   

Крім того, Кабмін дозволив перевезення в громадському транспорті більше 50% посадкових місць і роботу закладів культури для «помаранчевої» зони.

Нагадаємо, шість шкіл у Чернівецькій області продовжили канікули, аби не виходити на дистанційне навчання. А Чернівці та ще два райони области потрапили у «червону» зону.

 

Коментарі