Новини

Шість шкіл на Буковині продовжили канікули, щоб не виходити на дистанційне навчання

Право ухвалювати такі рішення має дирекція усіх шкіл, проте цей час вони компенсуватимуть із річних канікул у школі.

Photo by Anita Jankovic, Unsplash

На Буковині шість навчальних закладів вирішили продовжити канікули, аби не виходити одразу ж після першого вересня на навчання у дистанційному режимі. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла в.о. директора Департаменту освіти і науки ЧОДА Надія Періус.

«Згідно із законом, навчальний рік починається 1 вересня. Рік почався, а вже з наступного дня школи мають право брати канікули. Такі рішення ухвалює педагогічна рада навчального закладу, і якщо для цього є об’єктивні обставини, то ми їх підтримуємо, вони мають таке право.

2 вересня відповідні заяви нам надійшли від шести шкіл Глибоцької ОТГ. Вони опинилися у «червоній» зоні на два тижні, і дирекція цих шкіл вирішила трішки відтермінувати навчальний процес. Ці шість шкіл будуть на канікулах до понеділка, 7 вересня. Вони сподіваються, що зонування Глибоцького району переглянуть і вони матимуть право навчатися в очній формі», — зазначила головна освітянка краю.

Також Надія Періус додала, що право зробити зараз канікулярний період у навчальному році мають усі школи, де це обґрунтовано. Але цей час вони компенсуватимуть із традиційних канікул школярів.

«Ми розуміємо ситуацію і бажання деяких шкіл взяти канікули, особливо для «першачків». Але школи також мають розуміти, що канікулярних днів у навчальному році є стала кількість, і вона ніяк не може бути перевищена. Тобто, якщо якась школа зараз на канікулах тиждень-два, цей час вони будуть відпрацьовувати з інших традиційних канікул, які передбачені у школах. Як буде із зонуванням далі, невідомо, але навіть якщо «червона» зона збережеться, цим школам доведеться вийти на навчання у дистанційному режимі пізніше», — пояснює вона.

Нагадаємо, 215 шкіл у Чернівецькій області розпочали роботу дистанційно. Це навчальні заклади у 5 районах – 18 об’єднаних територіальних громадах та у Чернівцях, які перебувають у «червоній» зоні карантину.

 

 

Коментарі