Новини

У Британії відновили клінічні випробування вакцини від COVID-19

Rомпанія AstraZeneca відновила клінічні випробування вакцини від коронавірусу, перервані цього тижня через хворобу одного з учасників дослідження.

Фото Reuters

Зареєстрована у Великобританії компанія AstraZeneca відновила в цій країні третю фазу клінічних випробувань вакцини від коронавірусу AZD1222, розробленої спільно з Оксфордським університетом, повідомляє DW.

Рішення прийняли після того, як в британському агентстві з регулювання лікарських засобів і виробів медичного призначення (MHRA) розглянули цей випадок і вирішили, що вакцинацію волонтерів можна безпечно продовжувати.

Випробування призупинили 6 вересня після того, як з’явилася інформація про виникнення захворювання нез’ясованого походження в одного з добровольців. Компанія AstraZeneca не вказує додаткову інформацію медичного характеру, але запевняє, що «всім дослідникам і учасникам випробувань» нададуть додаткові дані через міжнародні клінічні реєстри.

«Компанія продовжуватиме працювати з органами охорони здоров’я в усьому світі і керуватися рекомендаціями щодо того, коли можуть поновитися й інші її клінічні випробування», — заявили у пресслужбі AstraZeneca.

Клінічні випробування вакцини-кандидата AZD1222, розробленої Оксфордським університетом, проводилися, зокрема, у Великобританії, Бразилії та південній Африці. Всесвітня організація охорони здоров’я раніше називала її найбільш ймовірним претендентом на ефективний захист від вірусу.

Коментарі