Новини

Україна стала повноправною учасницею «Партнерства Біарріц»

Мета ініціативи — об’єднати зусилля міжнародної спільноти задля досягнення гендерної рівності.

Фото Офіс Президента України

Україна отримала офіційний статус учасниці «Партнерства Біарріц» – міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх. Про це повідомили на сторінці офіційного інтернет-представництва Президента України Володимира Зеленського. В урочистій зустрічі з нагоди офіційного приєднання України до міжнародної ініціативи взяли участь дружина Президента Олена Зеленська, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, посли країн Групи семи (G7) та Швеції, а також представники міжнародних організацій.

У рамках партнерства Україна як повноправна учасниця бере на себе зобов’язання у п’яти сферах. Це розвиток безбар’єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення; навчання дітей принципів рівності жінок і чоловіків; запобігання насильству; зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків; створення більших можливостей для чоловіків піклуватися про дітей.

У своєму вітальному слові Посол Французької Республіки Етьєн де Понсен висловив сподівання на довгу та плідну співпрацю між країнами щодо встановлення рівності між чоловіками і жінками. «Партнерство Біарріц» було започатковане лідерами країн Групи семи (G7) на саміті в місті Біарріці (Франція) 25 серпня 2019 року за головування Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона.

Коментарі