Без категорії

Чернівці посіли 8 місце у рейтингу міст із найкращим бізнес-кліматом: із якими перешкодами зіштовхуються підприємці

За результатами дослідження, до топ 5 міст із найкращими умовами для бізнесу потрапили Хмельницький, Івано-Франківськ, Львів, Вінниця та Тернопіль.

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій оголосив рейтинг українських міст із найкращим бізнес-кліматом.

Дослідження проводили у січні-квітні. Телефоном опитали 5,115 тисяч підприємців малого, середнього та великого бізнесу з 24 міст України, повідомляє «Економічна правда».

«До речі, лише 15% підприємців відзначили корупцію на місцевому рівні», — прокоментувала виконавча директорка Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксана Кузяків.

За словами підприємців, найпоширенішими перешкодами для ведення бізнесу є високі податки (34 %), низький споживчий попит (32,5 %), дефіцит кваліфікованої робочої сили (32 %), нестача фінансових коштів (22 %).

За результатами дослідження, на першому місці опинився Хмельницький, який набрав 72,96 бала з максимальних 100.

Так, до списку міст із найкращими умовами для бізнесу потрапили також:

Івано-Франківськ — 66,95

Львів — 66,15

Вінниця — 66,45

Тернопіль — 63,89

Чернігів — 62,88

Чернівці ж опинилися у групі міст із середнім показником індексу та посіли 8-ме місце в загальному рейтингу з «рахунком» 58,72.

В одній категорії з нашим містом також Краматорськ, Луцьк, Рівне, Житомир, Ужгород, Харків, Кропивницький, Дніпро, Суми, Миколаїв, Сєвєродонецьк.

Київ же потрапив на 21 місце з результатом 46,07 бала, що говорить про низький індекс конкурентоспроможности. Сюди ж увійшли ще Черкаси, Полтава, Запоріжжя, Одеса й Херсон.

 

Коментарі