Новини

У Чернівецькій області найнижчі зарплати в Україні: рейтинг бідности регіонів

Які регіони є найбагатшими нині. Статистика доходів населення України за 2019.

За даними служби статистики України за 2019 рік, Чернівецька область є однією з найбідніших.

Про це стало відомо з рейтингу Радіо Свобода.

Так, на Буковині наявний дохід у розрахунку на одну особу складає 48 255 гривень, а середньомісячна зарплата тут найменша з усіх областей — 8 066 гривень:

«Найменша за розміром та за середньою чисельністю область. Середньомісячна зарплата штатних працівників також найменша серед усіх областей», — пише РС.

По Україні ж у 2019 році наявний дохід у розрахунку на одну особу складав 67 528 гривень, а середня зарплата штатних працівників становила 10 497 гривень.

Так, найбільшу зарплатню в середньому отримують жителі Києва — 15 776 гривні.

Варто зауважити, що серед лідерів рейтингу — більші за площею та кількістю населення області. Буковина не може похизуватися ні тим, ні іншим, та й дохід регіону в розрахунку на особу тут один із найменших — 48 255 гривень. Нижчим є лише у Донецькій, Луганській та Закарпатській областях.

«Зростання таких розривів і диспропорцій призводять до міграції і відпливу трудових ресурсів, особливо з прикордонних, сільських територій, монофункціональних міст», — пишуть у рейтингу.

До речі, ситуація у найближчих сусідок — Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей — не набагато, однак краща.

Так, ці реніони також не вирізняються разючими розмірами, однак випереджають Буковину і за чисельністю населення, і за товщиною середньомісячного гаманця. Щоправда, не кардинально — на Тернопільщині отримують 8275, на Хмельниччині — 8 672. Відповідно, найбільше мають на Прикарпатті, там 8817 гривень, що на 751 гривню більше, ніж середня зарплата буковинця та на 6959 гривень менше, ніж отримують кияни.

Коментарі