Новини

У масках і до 10 осіб. Як реєструють шлюб у Чернівцях під час карантину

Заяву на реєстрацію шлюбу тепер можна подати тільки за попереднім телефонним записом. Церемонія в РАЦСі стала коротшою, і реєструють обмежену кількість шлюбів у день.

Реєструвати шлюби у Чернівцях під час карантину можна, проте тепер процес розпису проходить із певними обмеженнями.

Зараз пари, які хочуть укласти шлюб, подати заяву можуть тільки за попереднім телефонним записом.

Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця Чернівецького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-західного межрегіонального управління Міністерства юстиції Наталія Вишневська.

«Зараз у нас тут черг не має бути, тож дещо змінилася процедура подачі заяв для молодят. Вони спочатку телефонують до нас, ми їх записуємо на конкретний день і час. Вони приходять у визначений для них час і працівник РАЦСу працює із ними. Збереглися неурочисті і урочисті церемонії розпису, де  молоді приходять із гостями. Але зараз є обмеження – не більше 10 людей у залі. Також у зв’язку із карантином усі на розписі, і наречені, і гості, повинні бути у захисних масках. Церемонія стала скороченою, триває зараз приблизно 15 хвилин», — розповідає Наталія Вишневська.

Читайте також: Весільний сезон 2020 у Чернівцях. Які корективи вніс карантин

За її словами, карантинні обмеження корегують і кількість шлюбів, яку РАЦс може зареєструвати за день.

«Має пройти певний час між розписом пар і є деякі карантинні процедури. Зараз у день ми реєструємо шість-сім шлюбів», ­— додала вона.

Під час карантину дозволили також укладати шлюб у форматі «Шлюб за добу». Ця опція дає можливість молодим розписатися у Палаці урочистих подій або ж на свіжому повітрі – у музеї просто неба.

 

Коментарі