Новини

У застосунку «Дія» з’явиться електронний підпис

Експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян через додаток «Дія» для отримання кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія.

Фото Gilles Lambert, unsplash.com

Кабінет Міністрів на засіданні 2 вересня схвалив впровадження експериментального проекту віддаленої електронного підпису в мобільному додатку «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

У міністерстві відзначили, що експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян через додаток «Дія» для отримання кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія.

Повідомляється, що віддалена ідентифікація користувачів для формування першого кваліфікованого сертифіката буде здійснюватися на основі даних з Єдиного державного демографічного реєстру та єдиної інформаційної системи МВС, а також за допомогою технології розпізнавання особи FaceID.

Упродовж шести місяців ці дані будуть використовуватися для формування короткострокового ключа електронного підпису (КЕП). По закінченню цього терміну користувач буде проходити ідентифікацію через додаток заново. Підтверджувати запит на формування короткострокового КЕП в «Дія» будуть за допомогою технології розпізнавання особи.

Кількість потенційних користувачів кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія в Мінцифри оцінюють у 8 млн осіб, які є власниками біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі ID-карти і користуються смартфонами з NFC-модулем.

Коментарі