Новини

Фейсбук презентував перші звукові можливості окулярів доповненої реальности

Вони можуть глушити шум і не тільки.

Фото Фейсбук

Прототип своїх окулярів доповненої реальності та їхні перші можливості, які стосуються покращення звуку, представив Фейсбук. Попередній звіт про роботу над AR-окулярами опублікували у блозі Facebook, — пише Громадське.

«Одну з розробок у Facebook називають «надздібностями сприйняття». Вона дозволяє чути лише одного співрозмовника, а інші звуки навколо — приглушувати», — йдеться у повідомленні.

Окуляри матимуть декілька мікрофонів, які вловлюють звуки навколо людини. Відповідно за рухом очей та голови окуляри визначатимуть, кого чи що зараз хоче почути користувач. Зокрема, якщо ви сидите у кав’ярні, повертаєте голову до свого друга/подруги й окуляри приглушують усі звуки навколо, крім слів співрозмовника. Відтак, якщо ви вирішуєте подивитися на телевізор на стіні, тоді голос співрозмовника стихає, але стає голоснішим звук на екрані.

Розробники зауважують, що сильний шум у барах і ресторанах може нашкодити здоров’ю, а їхня розробка дозволить захистити слух.

Хоча ця технологія не призначена спеціально для людей із порушенням слуху, розробники стверджують, що окуляри можуть допомогти людям, які не хочуть носити слуховий апарат.

 

Коментарі