Новини

Реєстрацію ФОПів на порталі «Дія» тимчасово призупинили

На порталі планують доопрацювання функціоналу нового ЄДР.

Зображення Дія

На порталі «Дія» тимчасово зупинили прийом заяв щодо реєстрації фізичних осіб-підприємців через необхідність доопрацювати функціонал нового держреєстру, передає Економічна правда.

Так, прийом нових заявок призупинили, щоб вирішити проблему значної навантаженості на реєстраторів та удосконалити отримання послуг, зробити застосунок більш зручнішим та якісним. Розробники запевняють, що подані раніше заяви реєстратори опрацьовують, то ж про втрату внесених даних хвилюватися не потрібно. За їхніми словами, прийом заяв розпочнеться приблизно за тиждень, після доопрацювання функціоналу нового ЄДР.

Про впровадження в промислову експлуатацію оновленого програмного забезпечення ЄДР та закінчення процесу міграції даних в оновлений ЄДР було оголошено 11 серпня. До цього ПЗ реєстру останній раз оновлювалося понад 10 років тому – у 2007 році.

Нагадаємо, послуга онлайн-реєстрації фізичної особи-підприємця (ФОП) на порталі «Дія», який запустило Міністерство цифрової трансформації України, стала доступною у квітні 2020 року.

Коментарі