Новини

На Буковині відкрили шістнадцяту госпітальну базу для хворих на COVID-19

Тепер хворих на коронавірус лікуватимуть також у Герцаївській центральній районній лікарні.

Фото Чернівецька ОДА

У Чернівецькій області відкривають шістнадцяту госпітальну базу для хворих на коронавірус. Із 2 вересня недужих на COVID-19 та осіб із підозрою на нього прийматиме Герцаївська центральна районна лікарня, повідомляють на сайті Чернівецької обласної державної адміністрації.

«Хворих лікуватимуть в окремому корпусі, який має два входи. Тож тут є змога розмежувати потоки пацієнтів, зробити зонування у приміщеннях, що зробить процес надання медичної допомоги безпечним для персоналу. Для недужих із COVID-19 розгорнули 54 стаціонарних ліжка та 3 реанімаційних», — зазначила головна санітарна лікарка області Наталія Гопко.

За даними ОДА, хворих з цього району раніше доправляли до Глибоки або до обласної лікарні у Чернівцях. Однак через завантаженість цих госпітальних баз, прийняли рішення про відриття ще одного стаціонару для пацієнтів з COVID-19.

Нагадаємо, напередодні хворих з підозрою на коронавірус почала приймати і Вижницька районна лікарня. Там для недужих відвели два поверхи окремого крила. Крім того, нещодавно Вижницька ЦРЛ отримала два апарати штучної вентиляції легень. Обладнання як гуманітарну допомогу передала Міністерству охорони здоров’я в’єтнамська компанія, після чого його розподілили у регіони. Також один ШВЛ придбано коштом району, йдеться у повідомленні.

Коментарі