Новини

Кількість користувачів Zoom зросла майже в п’ять разів

Популярний додаток відеоконференцій отримав космічні прибутки.

Фото Gabriel Benois unsplash.com

За час коронавірусної кризи та карантину доходи популярного додатка для відеоконференцій Zoom стали космічними, а прибутки у другому кварталі цього року подвоїлися. Кількість його користувачів зросла на 458%. Застосунок став популярнішим в першу чергу через введення глобального локдауну. Як результат, додаток став невід’ємною частиною віддаленої роботи багатьох компаній. Доходи компанії за травень-липень зросли на 355% – до 663,5 млн доларів, перевищивши очікування аналітиків на пів мільярда доларів, передає BBC.

Вартість акцій компанії також сягає рекордів. Лише за минулу добу ціна однієї акції Zoom зросла на 40% та склала 457,69 доларів. Таким чином, за шість місяців вартість акції компанії збільшилася на космічні 287%.

У Zoom прогнозують, що за рік їхні доходи складуть 2 млрд доларів, тоді як раніше очікувалося на пів мільярда доларів менше.

Водночас популярність застосунку поставила інфраструктуру компанії на межу витривалості. Наприклад, минулого тижня, коли у США відновилися віртуальні заняття у школах, зі зв’язком через Zoom почалися проблеми. Сьогодні, 2 вересня, стартує навчання в українських школах. У регіонах, які потрапили до «червоної» зони, навчання також проходитиме у режимі відео-конференцій, у тому числі і в Zoom.

Проте виникають деякі питання щодо безпеки даного застосунку. Атаки хакерів прямо під час відеоконференцій також зашкодили репутації Zoom.

А ще Zoom має проблеми через його зв’язки з Китаєм, де на компанію працюють понад 700 співробітників, переважно з команди, що розробляє нові продукти. Це посилює побоювання, що Zoom – принаймні не для використання у державних установах.

 

Коментарі