Новини

Україна на першому місці у світі за використанням криптовалюти

За даними Мінцифри, Україна має високі показники на ринку віртуальних активів через одну з найбільших спільнот блокчейн-розробників.

Україна посіла перше місце у світі за використанням віртуальних активів серед населення. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

«За даними провідної аналітичної блокчейн-компанії The Chainalysis, в Україні найбільше застосувань віртуальних активів населенням у світі», — йдеться на сайті Мінцифри.

Аби розрахувати використання криптоактивів населенням, використовували критерії вартости пересланих криптоактивів з розрахунку на душу населення, залишки криптоактивів на гаманці інтернет-користувачів, P2P об’єм транзакцій та об’єм роздрібих транзакцій, розраховані за паритетом купівельної спроможності.

За даними Мінцифри, Україна має високі показники на ринку віртуальних активів через одну з найбільших спільнот блокчейн-розробників та високий рівень цифрової обізнаності населення. Значна кількість дрібних підприємців займається посередництвом на міжнародних маркетплейсах, де використовує віртуальні активи для розрахунків. Це стало можливим також через зручність використання віртуальних активів, а також низки законодавчих обмежень та обмежень банківської системи щодо міжнародних грошових переказів.

Водночас, у відомстві зазначили, що ринок віртуальних активів в Україні має значні обороти навіть у світовому масштабі, але його більша частина знаходиться у «сірій» зоні, що створює потенційні ризики для держави, бізнесу і користувачів.

Компанія The Chainalysis – провідна аналітична блокчейн-компанія, яка надає дані про блокчейн і аналітику державним та фінансовим установам, а також учасникам ринку віртуальних активів.

Коментарі