Новини

Літературний фестиваль Meridian Czernowitz пройде онлайн

ХІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz перевели в режим онлайн, бо Чернівці у «червоній» зоні.

ХІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz пройде в онлайн-режимі. Про це на сторінці фестивалю у фейсбуку повідомила його директорка Євгенія Лопата.

«Ми до останнього готувалися до фестивалю «в офлайні». Але як ви знаєте, Чернівці потрапили до «червоної» зони, тому ми переходимо в онлайн. Але нашим учасникам є чим вас здивувати», — зазначила вона.

Усі події будуть транслюватися на офіційній сторінці фестивалю у фейсбуці та в етері медіа-партнера «Суспільне.Буковина».

Нагадаємо, офіційне відкриття фестивалю відбудеться у п’ятницю, 4 вересня. Цього ж дня відбудеться презентація нових книжок Сергія Жадана – п’єси «Хлібне перемир’я», поетичної збірки «Список кораблів» та поеми-трактату «Метафізичний реквієм» Володимира Гаряїва (з післямовою С. Жадана). У суботу, 5 вересня, свій «малий український роман презентує Андрій Любка. Крім того, в цей день можна буде почути уривок з нового роману Юрія Андруховича «Радіо Ніч» та побачити презентацію картини-обкладинки книжки художника Влодка Костирка.

На глядачів також чекають австрійські, німецькі та ізраїльські поетичні читання, публічні дистусії та екскурсія «Місцями Пауля Целана». Для любителів зустрічей офлайн проводимуться автограф-сесії учасників фестивалю на різних локаціях міста.

Повний перелік подій можна переглянути у програмі фестивалю.

Коментарі