Новини

Більше 6 тисяч шкіл не мають повноцінного інтернету для дистанційного навчання

Отпичне підключення до інтернету мають оплатити з місцевих бюджетів.

Фото Thomas Jensen

Мінцифри спільно з Міносвіти повідомили місцеві адміністрації про необхідність термінового підключення до інтернету 2 000 шкіл коштом фінансування з освітньої субвенції. Про це на брифінгу заявив заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест.

«На сьогодні в Україні понад 6 000 шкіл не мають оптичного підключення до інтернету, яке є необхідним для повноцінного використання можливостей дистанційного навчання. Спільно з Міністерством освіти і науки, а також з місцевими адміністраціями ми склали перелік з 2 000 шкіл, які потребують першочергового підключення», – зауважив Шелест.

За його словами, ці 2 000 шкіл розташовані в населених пунктах, які не мають жодного оптичного провайдера. Таким чином, не лише школи не мають нормального доступу до інтернету, а й учні та вчителі.

У Мінцифри завявили, що за підключення шкіл до мережі інтернет відповідають місцеві органи, тому кошти на це мають виділити з обласних та місцевих бюджетів. Відповідно до попередніх підрахунків на підключення 2000 шкіл необхідно від 700-720 млн гривень. Однак, за словами заступника міністра, залишки освітньої субвенції на 1 січня становили понад 5 млрд грн, тому грошей у місцевих бюджетів цілком достатньо.

Коментарі