Новини

JYSK запускає збір використаних батарейок у своїх магазинах в Україні: як скористатися цим чернівчанам

У Данії в магазинах JYSK давно збирає батарейки, це обов’язково на рівні держави. Однак в Україні компанія не хоче чекати на новий закон.

Gif Gifer

Восени данська мережа меблів та декору JYSK  встановить у своїх українських магазинах контейнери для збору використаних батарейок. 

Проєкт запускають спільно з організацією «Батарейки, здавайтеся», про це вони повідомили на своїй сторінці у фейсбуку:

«Ми давно хотіли запустити такий проєкт, але не могли знайти партнера з підтвердженням переробки. Після того, як ми побачили, що можемо довіряти «Батарейки, здавайтеся» і наші цінності збігаються, ми готові виділити на це бюджет та запустити проєкт на постійній основі якнайшвидше» – розповів фінансовий директор компанії Володимир Мовчан.

Фото «Батарейки, здавайтесь»

Так, утилізацію батарейок профінансує JYSK. Рішення ухвалив топменеджмент українського офісу компанії після спілкування з колегами в Данії.

За даними «Батарейки, здавайсь», 97,5% всіх батарейок в Україні все ще викидаються в смітник. А одна батарейка, викинута у смітник, може отруїти 16 квадратних метрів ґрунту.

Так, у країні з’явиться вже третя торгова мережа, куди українці зможуть здавати свої батарейки та не хвилюватися, що вони опиняться на звалищі. 

Магазин JYSK є також у Чернівцях, у ТЦ «Майдан». Тому чернівчани за бажання зможуть викидати джерела живлення, не забруднюючи середовище.

До цього використані батарейки можна було здавати в «Епіцентрі» та «Новій Лінії».

Скоро контейнери встановлять біля входу у кожен з 66 магазинів JYSK по Україні. На кожному з них буде голограма – «гарантована переробка» від «Батарейки, здавайтеся».

Наразі розробляють макет та конструкцію мінімалістичного контейнера для збору батарейок. Також продумують логістику та комунікації.

 

 

Коментарі