Новини

У Чернівцях відновили роботу 23 дитсадки

Всі решта відкриватимуть за раніше розробленим графіком.

Фото ілюстративне

Сьогодні, 26 серпня, відновлюють роботу 23 дитячих садочки міста, які встигли відкритись до запровадження «червоної» зони у Чернівцях. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла в. о. начальника управління освіти Чернівецької міської ради Ніна Вітковська.

«Станом на п’ятницю, 21 серпня, у нас була відновлена робота 23 дошкільних навчальних закладів. Вони були комісійно оглянуті і складено акти допуску до відновлення. Тому після вчорашнього рішення сесії міської ради, сьогодні дозволили цим закладам працювати. Всі решта будуть комісійно оглядатися Держспоживслужбою і працівниками нашого управління, і поступово відновлювати роботу за попередньо затвердженим графіком. Наступне відкриття ще трьох садочків – 31 серпня».

За її словами, якщо дозволить епідемічна ситуація, внесуть зміни до графіку і декотрі дошкільні навчальні заклади відкриють раніше.

«Пізніше запланували відкриття тих закладів, де проводять капітальні ремонти, туди не можливо привести дітей. Також заклади для дітей з особливими потребами, бо це найбільш вразлива категорія дітей і важко з ними забезпечити всі ті вимоги протиепідемічних заходів, які передбачають постановою. Ці діти потребують індивідуального домашнього догляду. Відкриття таких навчальних закладів відклали, аби уберегти дітей від інфікування. Але, якщо медики дозволять відкрити раніше, ми це зробимо», – зазначила Ніна Вітковська.

Нагадаємо, раніше міська рада повідомляла про такий графік відновлення роботи дитсадків:

з 31 серпня – №№3 (прогулянкові групи), 4, 18, 42, 43 (прогулянкові групи), 49.

Відкривати дитячі садки будуть поступово, залежно від епідемічної ситуації. Крайній термін відновлення роботи — 8 жовтня.

 

Коментарі