Новини

Молодь проти ковіду: чернівецькі активісти обміняються досвідом з колегами зі всього світу

На конференції обговорять ідеї та проєкти з боротьби з коронавірусної хворобою. 

Ілюстрація imd.org

10 вересня чернівецькі активісти молодіжних організацій влаштують онлайн-форум «Молодь проти ковіду». Ідея зустрічі полягає в тому, щоби об’єднати ініціативи, активну молодь, молодіжні рухи, групи та організації по всьому світу, які мають практику в боротьбі з коронавірусом.

«У такому форматі хочемо обмінятися досвідом, аби бути готовим до другої та наступних можливих хвиль коронавірусу. Оскільки я молодіжний делегат до конгресу місцевих та регіональних влад до Європи, то цей проєкт організовується в межах мого мандату», — пояснює ініціатор заходу, молодіжний делегат України до конгресу місцевих та регіональних влад Європи Віталій Яремчук.

Ілюстрація United Nations COVID-19 Response

Він розповів, що у деяких країнах є практика, коли молодь формувала певні ініціативні групи, волонтерські загони, які допомагали з продуктами людям похилого віку, аби зменшити кількість контактів. Саме про такий досвід очікують почути організатори та учасники зустрічі.

Також у проведенні форуму бере участь Молодіжний центр Чернівців «Резиденція молоді». За словами Віталія, юнаки та юнки міста теж мають свої напрацювання у сфері боротьби з ковідом, зокрема, з фейками, пов’язаними з вірусом. Подібні ідеї вони й презентуватимуть під час онлайн-розмови:

«Крім того ми чекатимемо учасників з будь-яких країн. Будь-хто, хто хоче представити свої ініціативи, можливо, лише з текстовою презентацією, також можуть ними поділитися. Ми розмістимо їх у себе».

Форум проведуть у додатку Zoom, його можна буде побачити також у фейсбуці на особистих сторінках організаторів.

 

Коментарі