Новини

Чому у Чернівцях припинив курсувати громадський транспорт

Патрульні штрафують водіїв громадського транспорту.

Громадський транспорт у Чернівцях призупинив свою роботу на вимогу Національної поліції. Коли чекати на відновлення руху поки невідомо. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив заступник міського голови з питань діяльности виконавчих органів міської ради Володимир Середюк.

«Наразі є певне непорозуміння між поліцією та місцевими органами влади. Чернівці – в «червоній» зоні, тож карантинні заходи відповідають тим, що ми мали у березні-квітні. Тоді ми ініціювали «спеціальні перевезення», щоб доставляти медиків та комунальників на робочі місця. Це було необхідно для забезпечення життєдіяльности міста. Тоді негативної реакції з боку поліції не було. Тому зараз необхідно провести переговори між представниками Національної поліції та місцевих органів влади» – зауважив посадовець.

На запитання, чому не виконується розпорядження міської ради, заступник міського голови зазначив:

«Рішення міської ради – це, звичайно, добре. Але поліція – це державний орган, а не комунальний, і підпорядковується іншій вертикалі влади. Вони діють згідно з рішенням Кабміну».

Чому зупинили рух тролейбусів «Шпальта» запитала начальника служби рухомого складу Чернівецького тролейбусного управління Сергій Івашина. За його словами, тролейбуси вийшли на маршрути опівдні, 25 серпня, після ухвалення відповідного рішення сесії міської ради.

«Рух відновили у режимі спеціальних перевезень за звичним графіком. Ніяких повідомлень від поліції до ЧТУ не надходило. Зупинили тролейбус на одному із маршрутів, почали складати протокол на водія», – розповідає представник ЧТУ.

Коли зможуть відновити рух, начальник служби сказати не може. Наразі в управлінні чекають на вказівки від департаменту ЖКГ, у підпорядкуванні якого перебуває комунальне підприємство.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» інспекторка пресслужби УПП у Чернівецькій області Юлія Замерзляк, поліція не зупиняла громадський транспорт, а діє згідно із постановою Кабміну.

«Поліція здійснювала перевірку перевезень згідно постанови Кабінету міністрів №641. Згідно із цією постановою у Чернівцях визначена «червона» зона, а на території «червоної» зони посадка пасажирів у громадський транспорт заборонена. Тому, коли патрульні виявили, як в один з тролейбусів здійснюється посадка пасажирів, вони виписали відповідні адміністративні матеріали. Після чого тролейбусне депо загнало всі тролейбуси на базу, аби уникнути адмінматеріалів», – зазначила вона.

У патрульній пояснюють, що для організації спецперевезень перевізникам потрібні відповідні дозволи та листи від поліції та інших служб.

Як повідомляла раніше «Шпальта», міська рада ухвалила рішення дозволити роботу громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень, роботу дитячих садків, шкіл, ринків та ТРЦ.

Коментарі