Новини

У Чернівцях сесія міськради скасувала карантинні обмеження «червоної» зони

Міська рада ухвалила рішення дозволити роботу громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень, роботу дитячих садків, шкіл, ринків та ТРЦ.

Сьогодні, 25 серпня, депутати Чернівецької міської ради підтримали рішення, згідно із яким скасували карантинні обмеження «червоної» зони.

Зокрема у місті дозволили:
– роботу громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень;
– роботу суб`єктів господарювання (торгівлі, побутових послуг, ринків, торгових комплексів, кінотеатрів, спортивних залів тощо) за умови дотримання протиепідемічних заходів;
– роботу закладів громадського харчування, за умови присутності в залі не більше 20 чоловік, але не менше, ніж 10 м2 залу на 1 людину;
– дошкільних навчальних закладів і закладів загальної освіти за умов дотримання рекомендацій державного санітарного лікаря України.

Заборонили:

– роботу розважальних закладів, зон в межах торгових центрів;

– проведення масових заходів з кількістю учасників більше 20 чоловік у закритому приміщенні та більше 50 чоловік на відкритому просторі.

Сьогодні на позачерговій сесії міської ради депутати розглядали єдине питання: «Про епідемічну ситуацію у Чернівцях». А від ранку під стінами Ратуші чернівчани зібралися на мирний мітинг, аби відстояти своє право на гідне існування і працю.

 

Коментарі