Новини

У Чернівцях організують бізнес-тренінги для переселенок зі сходу України та Криму

Проєкт має допомогти переселенкам отримати базові знання та вміння, щоб відкрити власну справу та стати фінансово незалежними.

Фото Eleos Ukraine

Благодійна організація «Eleos Ukraine» Української православної церкви запускає проєкт «Я знаю, ти можеш!» для жінок-переселенок з Донецької і Луганської областей та анексованого Криму. Його реалізовують з метою розвитку та сприяння демократії за підтримки посольства Німеччини в Україні у рамках співробітництва. Про це у коментарі «Радіо Крим. Реалії» повідомила програмна директорка організації Олена Танасійчук.

Проєкт націлений на жіночу авдиторію, адже за даними міністерства з питань тимчасово окупованих територій, майже 80% внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у пошуках роботи – жінки. Наразі до навчання вже залучили дві групи переселенок у Києві та Харкові, по 15 учасниць у кожній.

«Навчальний процес розподілений за двома рівнозначними тематичними блоками. Ми навчаємо власне відкриття бізнесу та розробці бізнес-плану, а також проводимо тренінги з психологічної стійкости. Крім того, ми організовуємо постійну консультаційну підтримку наших учасниць навіть після закінчення навчання. З ними постійно працює експерт з фінансів, податків і юридичних питань та експерт-психолог», – розповіла директорка.

Окрім експертів, майбутніх бізнес-леді консультують менторки, які вже мають власний бізнес та хочуть поділитися досвідом започаткування власної справи. На сайті проєкту йдеться, що за підсумками навчання, кожна учасниця зможе представити журі свою ідею, кращі з яких будуть премійовані закупівлею мінімально необхідного обладнання.

«Насправді цей проєкт не про гроші. Він більше про зміни в житті, якісь зовсім невеликі речі, які допомагають повірити в себе і зробити цей перший крок», – додала Олена Танасійчук.

Представниця організації також зазначила, що учасниці першого набору, який проходив минулого року, вже можуть похвалитися позитивними результатами, а деякі з них відкрили власну справу ще під час навчання. Набір заявок до нових груп триватиме до кінця серпня у трьох містах України – Києві, Дніпрі та Чернівцях. Окрім українських тренерів, своїми знаннями та досвідом поділяться експерти з Німеччини.

Щоб взяти участь у проєкті, потрібно заповнити анкету на сайті організації або на сторінці у Фейсбуку.

Коментарі