Новини

Калинівський ринок продовжить роботу у звичному режимі – вирішили підприємці на зборах

Вони планують і надалі торгувати «з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних норм».

Зачинений Калинівський ринок. 15.03

У суботу, 22 серпня, відбулися загальні збори підприємців КП МТК «Калинівський ринок» та ринку «Добробут». Про це у коментарі «Шпальті» повідомив член наглядової ради Калинівського ринку та заступник голови профспілки підприємців міста Чернівців Василь Шкробанець. Під час засідання торгівці одноголосно ухвалили рішення про захист конституційного права на працю та повідомили, що 25 серпня вийдуть на роботу, дотримуючись усіх санітарно-епідеміологічних норм.

«Ми розуміємо всю серйозність ситуації. Для нас людське життя – теж найвища цінність. Проте держава не надає нам ніяких соціальних гарантій. Не маючи ніяких доходів, ми повинні шукати кошти для сплати податків. Навесні було загальноукраїнське рішення про звільнення від податкових платежів. Зараз же тільки наше місто закривають на карантин, і чи будуть якісь зміни в оподаткуванні, не відомо», — скаржиться підприємець.

Він зізнається, що випадки порушення правил карантину на ринку дійсно трапляються, але вони не мають масового характеру.

«Працювати з людьми важко. Зараз усі стали експертами-вірусологами. Є підприємці та клієнти, які мають іншу точку зору, не дотримуються маскового режиму. Мені, як члену наглядової ради, доводиться робити їм зауваження. Ми всі бачимо статистику поширення вірусу, знаємо про летальні випадки. Це впливає на свідомість людей. Владі потрібно доносити інформацію про серйозність вірусу, показувати стан хворих. Тоді всі зрозуміють», — вважає представник профспілки.

Він запевняє, що підприємці ринку готові йти на діалог. Вони виступають за залучення експертів та посилення заходів безпеки. Однак реакції з боку керівництва ринку поки немає. Додатковим подразником для підприємців є приклади вибіркового послаблення карантинних заходів. Так, їх обурила ситуація з гіпермаркетом «Епіцентр». Якщо його не закривають, то не повинен закриватися і ринок, пояснює Шкробанець.

Директор КП МТК «Калинівський ринок» Ігор Маслянчук повідомив у коментарі «Шпальті», що особисто участи у зборах не брав. Про те, як буде розвиватися ситуація на ринку надалі, йому сказати важко.

«Поки немає жодного розпорядження органів місцевої влади щодо подальшої роботи підприємства. Є тільки загальноукраїнські рекомендації Кабінету Міністрів», — каже він.

Про те, що продавці поки чекають остаточного рішення міської ради, говорить і Василь Шкробанець. Підприємці сподіваються, що на засіданні міськради, яке відбудеться у вівторок, депутати розглянуть варіанти продовження роботи ринку. Щоб донести до обранців свою позицію, вони зберуться на акцію біля ратуші.

Коментарі