Новини

Без посвяти: яким буде навчання у ЧНУ цьогоріч

Навчання в університеті розпочнеться дистанційно. Стаціонарне відновлять після покращення епідемічної ситуації.

Навчання у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича розпочнеться з першого вересня дистанційно.

Про це у коментарі «Шпальті» повідомив ректор Роман Петришин.

«Поки ситуація не зміниться і ми будемо в “червоній зоні”, навчання продовжиться дистанційно, як і було до цього. Постанова Кабінету Міністрів, яка стосується навчання у вишах в умовах карантину, передбачає, що студентів не буде в авдиторіях. Ми цієї настанови дотримуватимемося. Якщо перейдемо в іншу зону, навчання можна буде проводити в авдиторіях», — зазначив Роман Петришин.

Він також розповів, що після виходу з «червоної» зони адміністрація університету змінить розклад та план навчального процесу. Пари та перерви можуть хронологічно змістити, потокові лекції розбивати на декілька із невеликою кількістю студентів тощо:

«Ми ще вирішуємо. Можливо, якщо, до прикладу, є лекції на цілий потік (з історії, скажімо), то ми їх розіб’ємо на декілька дрібніших, які відвідуватимуть по 10-15 осіб, аби мінімізувати кількість людей у корпусах. Такого плану будемо дотримуватися, вже вийшовши з небезпечної епідситуації».

Фото Annie Spratt, unsplash.com

Ректор також сказав, що цьогоріч скасували і традиційні урочистості для студентів у резиденції — посвяту першокурсників.

«У кожного факультету є свої святкові дні. У філфаку десь у жовтні, у юристів — пізніше тощо. Тоді першокурсників і посвятять. Але такого масового зібрання, як ми влаштовували раніше щорічно, не буде. Ми не переноситимемо його, а скасуємо», — каже Роман Петришин.

Попри карантинні обмеження, поселення в гуртожитки продовжиться, запевнив ректор. Наразі там уже проживають близько 500 студентів.

«Ми дозволили жити влітку студентам, які працюють. А від кожного, хто поселиться, вимагатимемо медичну довідку. Вже закупили безконтактні термометри та 10 тисяч масок. Прибиральниці будуть використовувати дезінфекційні засоби під час прибирання», — додає він.

 

Коментарі