Новини

Дружина Навального заявила про смертельно небезпечну отруту в його організмі. Лікарі спростовують цю інформацію

Медики кажуть, що отрути чи слідів її перебування в організмі не виявили.

Фото з відкритих джерел

Дружина російського опозиціонера Олексія Навального повідомила, що в його організмі знайшли «смертельно небезпечну речовину». Як розповіли юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов та дружина опозиціонера Юлія Навальна, про отруту стало відомо з усних слів поліціантів.

Так, правоохоронці заявили, що знайдена отрута небезпечна не тільки для Навального, але й для людей, що поряд.

Водночас у лікарні заперечили наявність отрути:

«На сьогодні з тих досліджень, які провели, отруту не виявили. Ні у крові, ні в сечі — ні її, ні слідів її перебування в організмі. Діагноз отруєння залишається у підкірці нашої свідомости, але ми не вважаємо, що пацієнт переніс отруєння».

Юлія Навальна каже, що її чоловіка не дозволяють транспортувати до Німеччини, хоча ще нещодавно лікарі були не проти цього. Вона вважає, що ті тягнуть час, аби отруту не можна було відстежити в організмі.

Раніше головний лікар лікарні швидкої допомоги №1 в місті Омську Олександр Мураховський повідомив, що стан опозиційного російського політика Олексія Навального не дозволяє його транспортування.

Нагадаємо, Навальному стало погано вранці 20 серпня, коли він летів із Томська до Москви. У Томську він перебував у відрядженні для підтримки опозиційних кандидатів на прийдешніх місцевих виборах та знімав сюжети про корупцію тамтешніх політиків.

Літак екстрено посадили в Омську, де Навального шпиталізували. Його речниця Кіра Ярмиш одразу заявила про отруєння політика і припустила, що йому могли щось підмішати в чай, який він пив в аеропорту перед вильотом.

Зазначимо, що на ситуацію з отруєнням Навального відреагували у декількох країнах. Так, президент США Дональд Трамп підтвердив, що стежить за нею, а очільники Франції та Німеччини — Еммануель Макрон і Ангела Меркель — сказали, що готові забезпечити Навальному лікування.

Коментарі