Новини

«Дайте людям працювати»: чернівчани під ОДА вимагали не вводити «червону» зону в місті

Люди скаржилися на те, що персоналу їхніх закладів та їм немає на що жити, тому вони не можуть піти з роботи на карантин.

Сьогодні, 21 серпня, біля будівлі Чернівецької ОДА чернівчани влаштували мітинг проти введення жорстких карантинних обмежень у місті. Нагадаємо, 20 серпня Державна комісія з ТЕБ та НС віднесла Чернівці, Кіцманський та Заставнівський райони до «червоної» зони.

Мітингувальники, серед яких підприємці-ресторатори та представники інших професій, вимагають дозволити і надалі працювати дитячим садочкам, закладам харчування, підприємствам та іншим установам.

Перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк під час розмови з протестувальниками назвав акцію політичною.

Пікетувальниця Вікторія працює адміністраторкою в одному із закладів громадського харчування Чернівців. Вона каже, якщо знову у Чернівцях усе закриють, не матиме на що жити та годувати дітей.

«Я працюю вже давно, але ще жодного разу такого не було, щоб із нас так знущалися. Діти повинні ходити до школи та в садочки, бо дистанційне навчання не працює. Ми повинні ходити на роботу, бо нам треба годувати дітей, платити за квартиру, комунальні послуги тощо. А за що? Ми готові дотримуватися випрацюваного плану роботи у своїх закладах, але не повного їхнього закриття», — каже Вікторія.

Протестувальники вимагали, аби до них вийшов голова ОДА Сергій Осачук. Але їм запропонували записатися до нього на прийом. Очільник области так і не вийшов до людей.

Підприємці домоглися організації збору підписів про дозвіл роботи установ та підприємств у «червоній» зоні.

У спільній заяві вони вказували свої імена та місце роботи. Звернення передали представникам ОДА. Його повинен розглянути Сергій Осачук. Втім, люди розходитися не поспішали.

До них знову вийшов перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк. Він заявив, що ніхто не зацікавлений в тому, щоб Чернівці знову були повністю закритими. Тому остаточно вирішуватимуть щодо обмежень в умовах «червоної» зони на засіданні обласної комісії з ТЕБ та НС. На нього запросили двох охочих активістів із натовпу.

Фото Ігоря Волощука

Фото Ігоря Волощука

Коментарі