Новини

Україна направила до Лівану гуманітарну допомогу на суму 8,5 мільйонів гривень

У Бейруті від вибуху в порту постраждали понад 20 українських родин, а загалом у Лівані проживає понад 4 тисячі українських сімей.

Україна направила до столиці Лівану Бейрута, що 4 серпня постраждав від потужного вибуху у порту, 5 тонн гуманітарної допомоги. Відправили зокрема медикаменти та харчі.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Заступник очільника МВС Сергій Яровий розповів, що допомогу направили на запит посольства Лівану. Гроші на неї уряд виділив з резервного фонду, а саме 8 мільйонів 450 тисяч гривень.

На ці гроші закупили ліки, товари медичного призначення та борошно. Вантаж супроводжуватимуть українські нацгвардійці та рятувальники.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зазначив, що українські рятувальники були готові вирушити у Бейрут на допомогу у ліквідації наслідків руйнувань одразу після вибуху, однак ліванська сторона повідомила, що наразі їм більше потрібні харчі.

Так, від вибуху у Бейруті постраждали понад 20 українських родин, а загалом у Лівані проживає понад 4 тисячі українських сімей.

Посол Лівану в Україні Алі Дахер подякував українській стороні під час відправки гумдопомоги.

«Багато хто говорить про вибух у ліванській столиці — Бейруті. Й у цей складний час Україна простягнула нам руку допомоги. Ми дуже вдячні вам за підтримку, за допомогу, за солідарність із нашим народом», — мовив Алі Дахер.

Коментарі