Новини

На Буковині не зможуть пом’якшити карантин: де ще епідемічна ситуація не відповідає вимогам

Послабити карантин у Чернівецькій області не можна через кількість нових інфікованих за останні два тижні та завантаженість ліжок у медзакладах.

Таблиця МОЗ

Показники для послаблення протиепідемічних заходів у Чернівецькій області не відповідають нормі.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Так, до послаблення карантину Буковину не «пускають» два показники: кількість нових інфікованих за останні два тижні та завантаженість ліжок у медзакладах. Зокрема за останні п’ять днів тут фіксували заповненість лікарень першої хвилі для пацієнтів із COVID-19 більше 50%. Така ж ситуація у Києві та на Львівщині.

Тому обмеження не зможуть послабити також Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська та Харківська області.

Для того, аби можна було пом’якшити карантин, регіон повинен відповідати трьом епідемічним показникам. Зокрема охоплення тестуванням не може бути меншим, ніж 24 на 100 тисяч населення, а відсоток виявлення нових випадків хвороби впродовж останніх двох тижнів – не більше 40 на 100 тисяч. А заповненість лікарень першої хвилі за останні п’ять днів повинна бути не більше, ніж 50%.

Нагадаємо, станом на 17 серпня у Чернівецькій області підтвердили 165 нових випадків COVID-19. Таким чином, від початку епідемії медики на Буковині змогли виявити 7782 випадки інфікування коронавірусом.

До того ж, Кіцманський район Чернівецької области віднесли до «червоної» зони, що означає максимальну епідемічну небезпеку. 

Коментарі