Новини

Місцеві вибори можуть перенести: за яких умов

Місцеві вибори мають провести 25 жовтня, однак за умови, що епідемічна ситуація в Україні не погіршиться.

Місцеві вибори, що мають відбутися 25 жовтня, перенесуть, якщо половина території країни опиниться в «червоній» зоні карантину.

Про це в етері одного з телеканалів повідомив заступник міністра охорони здоров’я головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНН.

«Нині Україна поділена на території епіднебезпеки, і якщо ми будемо відмічати перевищення і 50% територій буде в так званій “червоній” зоні, це буде підставою для того, щоб серйозно задуматися про доцільність проведення масових заходів, зокрема виборів», — сказав Ляшко.

Головний санітарний лікар також наголосив, що дотримання протиепідемічних норм не завжди впливає на зростання кількости інфікованих:

«Наразі ми беремо за приклад Польщу, яка нещодавно проводила вибори, їхні чіткі рекомендації показали, що дотримання протиепідемічних норм не впливає на зростання кількости випадків захворювання коронавірусною хворобою».

Нагадаємо, в Україні триває поділ на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: «червону», «помаранчеву», «жовту», та «зелену». Згідно з цим принципом поділили і Чернівецьку область.

Так, до «червоної» зони віднесли Кіцманський район, до «помаранчевої» – Чернівці та Глибоцький район, а до «жовтої» – Вижницький, Герцаївський, Заставнівський, Кельменецький, Новоселицький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони.

 

Коментарі