Новини

У Чернівцях презентували картини Андрія Холоменюка, де зображені історичні баталії України

Аби створити полотна, митцеві довелося вивчити військову та архітектурну справи, а також вдосконалити знання зі світової та вітчизняної історії.

У центрі культури «Вернісаж» відбулася чергова виставка картин відомого чернівецького художника Андрія Холоменюка.

Митець відомий своїми художніми зображеннями архітектури, предметів побуту та батальних сцен сучасної та середньовічної історії України.

Його роботи демонстрували не лише у Чернівцях та Україні, а й в Австралії, США та інших країнах.

«Кожна виставка Андрія Холоменюка особлива тим, що він ба чи не єдиний в Україні художник, який займається батальним живописом. Також на цій експозиції представлені етюди його батька, Івана Холоменюка», — каже кураторка мистецького центру «Вернісаж» Лариса Куваєва.

Під час представлення картин містян розважали народними танцями та співами, а автора експозиції привітали його колеги зі спілки художників Буковини.

Андрій Холоменюк зізнається, що для того, щоб успішно працювати в обраному жанрі, йому треба було досконало вивчити не лише власне ремесло, а й військову справу, історію та архітектуру:

«Я довгий час їздив у інші міста та країни, відвідував музеї, спілкувався з архітекторами, істориками та іншими експертами. Ті допомогли мені зрозуміти культуру епох, які я зображую».

Презентацію картин присвятили 29-річчю незалежности України. Її можна буде відвідати до початку вересня.

Коментарі