Новини

В українських університетах з’явиться курс з інноваційного підприємництва: коли стартує та що це дасть студентам

Проєкт має розвинути підприємницьку освіту та стартап руху в університетах України. 

Фото You X Ventures, unsplash.com

У вересні в Україні стартує пілотний проєкт «Підприємницький університет», у межах якого в українських вишах викладатимуть курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами».

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Його запроваджує Стартап-інкубатор YEP спільно з МОН, Міністерством цифрової трансформації України, Дія.Бізнес та Ukrainian Startup Fund. 

Головною метою проєкту є розвиток підприємницької освіти та стартап-руху в університетах України. 

На першому етапі курс впровадять у пілотних університетах. Його інтегрують у межах наявних дисциплін або внесуть як предмет на вибір. 

26-28 серпня викладачі університетів пройдуть попереднє онлайн-навчання за тематикою курсу, а також отримуватимуть постійну підтримку експертів та менторів YEP.

Під час курсу студенти створять власні стартап-проєкти та подадуть їх на участь у конкурсі стартапів. Найкращі команди отримають індивідуальну менторську підтримку.

«Ми давно працюємо з університетами, але вперше інтегруємо управління стартапами в освітній процес. Робота студентів над стартапами буде зараховуватися як офіційна дисципліна в університеті. Дуже важливо також, що ми будемо постійно підвищувати кваліфікацію викладачів цього курсу», – коментує засновник YEP Андрій Заікін.

Щоб узяти участь у програмі, уповноваженим особам від університетів необхідно до 15 серпня заповнити анкету тут

Відтак ці виші зможуть долучитися до наступних етапів проєкту «Підприємницький університет».

 

Коментарі