Новини

Школярі з Магали створили екомапу Чернівців із позначками пунктів вторсировини для переробки. Карта

Дані зібрали з різних джерел, перевірили, актуалізували, наразі карта у вільному доступі.

Команда підлітків «ZMYNU» із Магали зробили електронну мапу Чернівців із позначками пунктів прийому макулатури, склобою, поліетилену та іншої вторсировини для переробки. Екомапу створили для проєкту неформальної освіти «Відкривай Україну». 

Команда виявила близько 20 пунктів вторсировини у Чернівцях. Школярі зібрали дані з різних джерел, перевірили, актуалізували. Наразі мапа у вільному доступі. 

Як розповіла у коментарі «Шпальті» капітанка команди «ZMYNU», учениця 11 класу Острицької ЗОШ I-III ступенів Магальської ОТГ Діана Кобрак, вони вирішили обрати екологічну проблему – сортування сміття. Шукали, де можна розробляти вторсировину, відтак зробили мапу і відмітили пункти її прийому у Чернівцях.

Фото з фейсбуку Д. Кобрак

«Робили це під час карантину, тому виконали ті роботи, які реально зробити онлайн», – каже Діана Кобрак.

Менторка команди, вчителька Острицької ЗОШ I-III ступенів, Ніколета Дубець розповіла, що учні брали участь у всеукраїнському освітньому проєкті «Відкривай Україну» й змушені були змінити обраний напрямок через карантин. 

Фото з фейсбуку Н. Дубець

«Спершу команда обрала тему: переробка сміття. Планували сортувати відходи у школі. На виручені кошти від здачі сировини хотіли закуповувати необхідні матеріали для школи. Однак через карантин проєкт перейшов в онлайн режим. Довелося змінити напрямок. Побачили, що в Одесі є мапа з пунктами здачі вторсировини, вирішили зробити таке ж у Чернівцях», – розповідає Ніколета Дубець.

Після завершення карантину учні планують організувати збір та сортування сміття у школі.

Екомапу можна знайти за посиланням тут. 

Школярі закликають усіх користуватися пунктами збору вторсировини, берегти природу та доповнювати карту новими пунктами.

✉ Зв’язатися з командою екоактивістів можна через пошту: [email protected]

 

Коментарі