Новини

Лікарка з Буковини отримала найпрестижнішу медичну нагороду за професіоналізм та милосердя

Лавреатка обрала фах інфекціоністки саме напередодні пандемії, однак дуже швидко змогла набути всіх необхідних навичок для боротьби з коронавірусом. 

Галина Ковальчук, кадр із ролика Чернівецької ОДА

Лікарка з Буковини за професіоналізм та милосердя отримала відзнаку – «Медаль Святого Пантелеймона».

Про це 11 серпня повідомили у Чернівецькій ОДА.

Так, інфекціоністка Хотинської центральної районної лікарні Галина Ковальчук отримала медаль у номінації «За лікарське мистецтво». Це найпрестижніша нагорода у медичному середовищі. 

«Цього року відбір відбувався в особливих умовах — під час карантинних обмежень. Регіональна рада визначалася з кандидатами на здобуття відзнаки дистанційно. Це було незвично, але у нас усе вийшло», – розповіла голова Регіональної ради Ордену Чернівецької области Наталія Гопко

Наталія Гопко

Вона також розповіла, що Галина Ковальчук обрала фах інфекціоністки саме напередодні пандемії, однак дуже швидко змогла набути всіх необхідних навичок для боротьби з коронавірусом. 

Сама лікарка зізнається, що працювати інфекціоністкою їй подобається. Робота з хворими на COVID-19 – це колосальний досвід. 

Кадр із ролика Чернівецької ОДА

«Я сімейна лікарка, однак, попрацювавши декілька років, відчула, що ця спеціальність мені не до душі. Тож стала стажеркою в інфекційному відділенні Хотинської лікарні та почала навчатися на п’ятимісячних курсах, щоб змінити фах. Саме у цей час почалася епідемія коронавірусу. Було важко, роботу поєднувала з навчанням. Однак це розвинуло витримку, я навчилася бути самостійною та відстоювати свою думку», – розповіла лавреатка.

Так, Галина Ковальчук стала другою буковинкою, якій вручили таку нагороду. До цього Орден Святого Пантелеймона отримував військовий лікар Владислав Трепко, але його у номінації «Взірець служіння суспільству» відзначили посмертно.

 

Коментарі