Новини

Дороги та контрабанду в Україні відстежуватимуть через супутники

У Міністерстві інфраструктури кажуть, що це сприятиме покращенню екології та технічного стану інфраструктурних об’єктів.

Фото Donald Giannatti, unsplash.com

Міністерство інфраструктури України планує використовувати супутникові сервіси, аби відстежувати стан доріг, морську контрабанду та видобуток природних ресурсів.

Про це 10 серпня під час зустрічі з головою Державного космічного агентства України Володимиром Усовим заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій

«Супутникові сервіси дозволяють не лише виявляти вертикальні зміщення на різних об’єктах інфраструктури, зокрема критичної, а й моніторити роботу портів і будівельників, виявляти підозрілі судна у зонах можливої контрабанди та судна, які заходять у порти окупованого Криму, попереджувати незаконний видобуток піску і навіть контролювати дотримання температурного режиму перевізниками. І ми маємо це використовувати вже зараз», — сказав Владислав Криклій.

Фото Міністерство інфраструктури України

Він також заявив, що це сприятиме покращенню екології та технічному стану інфраструктурних об’єктів, дозволить попереджувати надзвичайні ситуації природного або техногенного характеру.

 

Коментарі