Новини

Для фільму «Памфір» шукають хлопців із Чернівецької области: як потрапити на кастинг та про що фільм

Актори повинні бути з Буковини або ж Прикарпаття, бо саме там, на думку автора, зберігся автентичний діалект.

На одну з головних ролей у фільмі чернівецького режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір» шукають хлопців віком 13-15 років родом із Буковини або ж Івано-Франківщини.

Акторський досвід не обов’язковий для виконання ролі, однак за зйомки юний актор гонорар отримає. 

Для участи в кастингу необхідно надіслати фото, вік і телефон на пошту [email protected] або ж у Viber чи Telegram (+380936998383).

«Памфір» — історія чоловіка, що намагається бути хорошим сім’янином, однак доля дає йому випробування, де він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Це дебютний повнометражний художній фільм буковинського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, який створять у копродукції України та Польщі. 

«Це буде кіно про сім’ю, про стосунки всередині сім’ї. Про певний надлом, який зазвичай існує у латентній формі у родинах і переходить в активну гостру фазу в моменти якихось життєвих потрясінь», — розповів Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Сценарій фільму розробили в міжнародних сценарних майстернях — TorinoFilmLab (Script&Pitch) 2016 та MIDPOINT Intensive 2017.

За словами творців, сюжет картини розгортатиметься під час інтенсивної підготовки до свята Маланки.

«Саме святкування Маланки займає фінальне місце в сюжеті картини. Епізоди цього карнавалу — одні з найбільш видовищних у фільмі. Маланка підкреслює, що в регіоні, де розгортається сюжет, зіштовхуються різні світи», — розповідає режисер стрічки.

Знімати фільм будуть на прикордонних територіях Чернівецької та Івано-Франківської областей.

«Саме там є багато сіл, у яких зберігся автентичний діалект. Там можна знайти фактурні будівлі, вулиці і двори, а також колоритні пейзажі, які ідеально підходять для цієї історії. Також важлива ментальність місцевих жителів. Це досить герметичний соціум, який відрізняється своєю закритістю. Я вплітаю цю атмосферу в фільм»,  — пояснив режисер.

Кінопроєкт «Памфір» став одним із переможців одинадцятого конкурсного відбору Держкіно й отримав державну підтримку на виробництво фільму розміром понад 21 мільйон гривень, що становить 76,32% загальної вартости виробництва фільму.

Ще на етапі препродакшну фільм отримав фінансову підтримку від Українського культурного фонду. А навесні 2019 року проєкт відібрали до Cinéfondation Residence Каннського міжнародного кінофестивалю.

Дмитра Сухолиткого-Собчука не вперше відзначають на міжнародному рівні. Його попередній проєкт — короткометражний фільм «Штангіст» — отримав кваліфікацію на премію «Оскар» та здобув чотири Гран-прі на міжнародних кінофестивалях, серед яких Premiers Plans D’Angers у Франції та Варшавський міжнародний кінофестиваль.

Коментарі