Новини

У Чернівцях відкриється виставка етнокартин Данила Гулька

Данилко презентує чернівчанам свій проєкт «Веретка», над яким він працював останній рік. Виставка складатиметься із восьми картин. 

Юний чернівецький художник із розладом аутичного спектра Данило Гулько презентує у Чернівцях нову виставку картин.

Виставка відриється 20 серпня о 18:00 в  арт-просторі «Steinbarg Gallery & Cafe», що на вулиці Університетській, 11.

Художник презентує чернівчанам свій новий етнопроєкт «Веретка».

Мама Данилка Альона Гулько розповіла у коментарі «Шпальті», що виставка складатиметься з восьми картин.

«Над цим проєктом Данилко працює останній рік. Минулого літа ми зробили виставку однієї картини, це була представлена перша картина з цього циклу, яку зробив Данилко. Цей проєкт – ідея Христі Венгринюк, наставника Данилка. Вона запропонувала йому щось дуже цікаве, автентичне, і Данилко охоче погодився. За цей рік він вже намалював вісім вереток. Це зовсім інший характер робіт, хоч стиль Данилка все одно зберігається. Для нього це дещо складніше, бо тут перед ним є більше конкретних завдань. Але йому це сподобалося і ми дуже раді, що можемо поділитися цим проєктом з усіма. Ми чекаємо на всіх, кому небайдужа його творчість, йому буде приємно вас бачити», – додала пані Альона.

Раніше Христя Венгринюк розповіла «Шпальті», як вони із Данилком почали працювати над цими картинами.

«Ми передивилися різні вереточки, які є ознакою українськости. Я показала такі примітивні веретки… Але вони зробили роботу складнішою. Данилко сам усе креслив, вимірював, користувався такими величезними лінійками. За такий невеликий термін він зробив величезну роботу. Й отримав від того величезне задоволення. Я тільки мінімально консультувала його онлайн».

 

Коментарі