Новини

У чернівецькому видавництві вийде книга про веселих кошенят

Це книга про дружбу і вередливість, про глузливість і повагу, про примирення із собою та іншими. 

Наприкінці серпня у дитячому артвидавництві «Чорні вівці» з’явиться друком нова книжка польської письменниці Аґнєшки Стельмашик «Веселі випадки котячої громадки» з ілюстраціями Марти Курчевської

Це історія про трьох пухнастиків, компанія яких несподівано поповнилася четвертим. 

«Ми знаємо, як ви та ваші діти обожнюєте котиків, саме тому продовжуємо видавати книжки про милих пухнастиків. «Веселі випадки котячої громадки» — по-справжньому муркотливе чтиво. Ніхто не зможе зупинитися в процесі читання, бо кожна сторінка цікавіша за попередню», — розповідає головна редакторка дитячого артвидавництва «Чорні вівці» Христя Венгринюк.

Про що ця книжка? 

Коли у різдвяну ніч Кшиштоф підібрав беззахисних, маленьких кошенят, він ще не знав, що на нього чекає нова пригода… Виявляється, що його коти не тільки можуть говорити, а й чудово знаються на світі людей: дивляться телевізор, орієнтуються в інтернеті, пишуть і читають. А до того ж дуже амбітні, підприємливі, винахідливі. Мріють про славу, розкіш, гроші, за які куплять собі віллу з басейном, повним котячого корму. Така вибухова мішанка призводить до кумедних перипетій та надзвичайних пригод. 

«Це книга не просто про котів, навіть не про казкових чудесних котів, які розмовляють і п’ють чай, немов справжні англійські аристократи. Це книга про дружбу і вередливість, про глузливість і повагу, про примирення із собою та іншими. Це світ, у якому дитина зустрічається з обставинами, які сильніші за неї, але вчиться їх перемагати», — зазначає перекладачка Ірина Шевченко.

 

Аґнєшка Стельмашик (1976) — польська авторка книг для дітей та молоді, мандрівниця. Перш ніж відкрила талант письменниці, спробувала себе у різних сферах. Авторка стверджує, що найбільше у цій професії її приваблює можливість приміряти роль будь-якого персонажа і на якусь мить відчути себе кимось іншим. 

В українському перекладі Ірини Шевченко вийшли чотири книжки Аґнєшки Стельмашик із серії «Хроніки Архео» – «Таємниця коштовності Нефертіті», «Скарб атлантів», «Секрет великого магістра» та «Прокляття золотого дракона». Вони з’явилися друком у дитячому артвидавництві «Чорні вівці». На черзі наступна частина – «Загадка Діамантової долини». 

 

 

Коментарі